Sådan vælger du den rigtige vin

Vinens verden har mange forskellige nuancer at byde på. Der er rødvinen, som passer godt til det meste mad. Så er der hvidvinen, der ofte er en anelse mere frisk end rødvinen. Hvidvinen kan også være god til mad, men kan også nydes som en forfriskning. Så er der rosé, mousserende vin og portvin som ligeledes passer godt til forskellige anledninger.

Hvis du ikke er den store vindrikker, er det fuldt forståeligt, hvis du har problemer med at finde rundt i vinens verden. Foruden de forskellige slags vine, findes der også en masse forskellige vine indenfor den enkelte slags. Du får derfor i de følgende to afsnit af denne artikel et par tips og tricks til, hvordan du lettere kan navigere mellem de forskellige slags vine.

Vin til mad

Hvis du skal vælge en vin til en bestemt madret, er den sikre løsning at gå med en god rødvin. Definitionen af en god rødvin er dog forskellig fra person til person. Smagen af rødvin er nemlig subjektiv, så det kan være svært at vælge en vin, som falder i hele selskabets smag. En god tommelfingerregel er at vælge en vin, der rent geografisk passer til den mad, du skal servere. På den måde risikerer du ikke, at gå helt galt i byen. Så hvis du eksempelvis skal have italiensk mad, kan du med fordel gå med en italiensk rødvin.

Alternativer til vin

Det er bestemt også muligt at nyde andet drikkelse end blot vin, når det kommer til et godt måltid mad. Hvis du eksempelvis skal køre hjem, kan du selvfølgelig altid gå med vin uden alkohol. Men du kan også nyde en god øl eller en drink, hvis du er mere til det. Både øl og drinks kan ligeledes fås og laves i alkoholfrie udgaver, så at skulle køre hjem behøver bestemt ikke være en begrænsning.