Tænker du over, hvad der er i dit kæledyrs mad?

Ligesom vores kost er meget kompleks og afhænger af traditioner, vaner og livsstil, er dit kæledyrs kost efterhånden en lige så kompleks sag.

 

Nye trends

 

Du tænker måske, at det er som om, at kæledyrs mad er gået hen og blevet en videnskab. Ligesom der er trends indenfor sundhed og madvaner for mennesker, er det ligesådan kæledyrs mad. Der kommer konstant nye produkter og din hund, kat eller hest kan måske ikke tåle det samme, som andre dyr af samme art.

 

Ellers har du måske det problem, at din hest, kat eller hund går hen og bliver træt at sin mad. Og det kan man jo godt forstå – vi mennesker ville nok også blive trætte af at spise den samme kost morgen, middag og aften. Og så endda i flere uger i træk.

 

Ja, sommetider kan det altså være nødvendigt at vende blikket ud på fodermarkedet igen. Også selvom, at det er en jungle at navigere i. Og man gider jo heller ikke, at købe de der kæmpestore sække med foder, hvis det viser sig, at kæledyret ikke kan lide maden. Du har helt sikkert prøvet at stille en skål med mad frem, som dit kæledyr slet ikke var interesseret i.

Og så begynder tålmodighedskampen. Dit dyr vil vente til det måske får noget mad, der er bedre. Du vil vente til, at dit dyr bliver så sultent, at det er nødsaget til at spise den mad, den ikke kan lide.

 

Og det er bare en ærgerlig situation for både dig og dit kæledyr.

 

Brug lokalområdet

 

Det gør din søgning på det rette foder til dit kæledyr nemmere hvis du bruger lokalområdet. Du kan for eksempel prøve møllerens hestefoder eller google, hvad der ellers er i dit område.